vrijdag 16 maart 2007

Frédérique Spigt - Eén Kus

Gisteravond, Isala Theater...
Eén kus is de titel van Frédérique's nieuwste cd en van haar theaterprogramma. Dit keer geen rock maar (soms ingetogen) levensliedjes en chansons, zowel in het Nederlands als in het Frans, deels scherp en onvervalst, deels ook vol liefde en passie.
En dit alles met muzikale medewerking van Gwen Cresens (piano, accordeon/bandoneon), Hein Offermans (bas/tuba) en Jan van der Meij (gitaar).

Vrij Nederland: "(..) recht uit het hart, geen moment sentimenteel. Krachtig en poëtisch verwoordt ze 'het hart van de tijd' in tijdloos klinkende teksten en muziek. (..) haar begeleiders zijn virtuozen. (..) Spigt openbaart zich als een ware chansonnière."

Zij zelf: "Dat is het echte werk, het leukste dat er is. Dat is waar ik het voor doe. En het theater is een spannende plek, omdat het altijd stil is. Ik kom uit de rock ’n roll en daar staat alles op elf en hoort niemand het als je een nootje mist. Maar in het theater, zeker nu we maar met z’n vieren zijn, hoor je alles. Het theater is een luisterplek en het materiaal van deze cd leent zich daar wel voor. Ik denk ook dat mijn muziek zich uiteindelijk heeft gevormd naar de plek waar het wordt gespeeld."

» Links:
- Info op NL-Wikipedia
- Homepage

Geen opmerkingen: